` O nama

O nama

Aquamarine Press je nezavisna izdavačka kuća osnovana sa ciljem da osobama koje čitaju, pišu i prevode društvenu teoriju i spekulativnu fikciju u Crnoj Gori i regionu otvori dodatne mogućnosti za rad.

Mnogo nam je važnije da Aquamarine Press knjige budu visokog kvaliteta, nego da ih bude puno, tako da naš mali, posvećeni tim radi na publikovanju jednog do dva naslova godišnje. Možda ćemo rasti u budućnosti, možda ćemo ostati mali i visoko specijalizovani. U svakom slučaju, naši naslovi će uvijek biti pažljivo pripremljeni.

Usmjereni smo ka etnografijama i romanima, kao i antologijama, zbornicima tekstova, eseja i kratkih priča. Zainteresovani smo i za eksperimentalne narativne forme, dok god, u širem smislu, pripadaju društvenoj teoriji i spekulativnoj (odnosno naučnoj) fikciji.

 

Sve naše knjige su besplatne i elektronske.

 

Elektronske knjige

Naše naslove (Izgubljeni kafuzalum, Univerzalna biblioteka i druge priče, Preko granice i Kvir sanovnik) možete besplatno skinuti sa našeg sajta kao elektronske knjige. Elektronske knjige možete čitati na svom računaru, telefonu, ili čitaču elektronskih knjiga.

Na računaru, naše knjige možete čitati kao jednostavan PDF fajl ako imate instaliran Adobe Reader (besplatan program koji danas skoro svi računari imaju). Knjige takođe možete čitati kao EPUB fajl, ako imate instaliran neki od programa za čitanje EPUB fajlova. Mi preporučujemo besplatan program FBReader.

Na smart telefonima, naše knjige takođe možete čitati u PDF ili EPUB formatu.

Vjerovatno najpoznatiji čitač elektronskih knjiga je Kindle. Pored njega, postoji niz drugih popularnih čitača.